Week 3 – Journal 1 Microblogging

13 Sep

Hello, selamat malam kepada semua pembaca yang budiman.  Minggu ni saya belajar tentang microblogging contohnya Twitter.  I just learned a new information – who is the man behind Twitter.  Mula-mula bila dengar saja pasal Twitter ni saya ingat ianya sekadar internet features seperti yang lainnya.  Saya telah berdaftar dengan Twitter sejak dua tahun yang lalu.  Mulanya saya langsung tak tahu apakah sebenarnya Twitter ini.  Minggu ni baru saya tahu.  Tak sangka pula dua tahun kemudian saya kena belajar tentang Twitter ni.  Ingatkan ianya biasa-biasa je.

Bagus jugalah instructor kami introduce tentang Twitter ni.  Kalau tak, sampai tua pun saya tak tahu akan kegunaannya.  Ianya digunakan seperti Facebook, Myspace dan social networking yang ada di internet sana tu. Cuma bezanya Twitter ni kita hanya boleh menaip 140 huruf.  Kita cuma boleh post mesej yang pendek-pendek jes.  Mungkin lebih baik lagi begitu sebab senang dibaca dan ringkas.  Kalau facebook tu, banyak sangat kita nak tengok.  Mana lagi nak click semua link yang ada di sana tu.  Makin bingung lagi kalau kita ada ramai friends.

Oklah, saya rasa setakat ini sahaja untuk malam ni.  Saya nak berehat dan tengok filem yang belum saya tengok.  Sampai jumpa lagi esok.  Selamat beristirehat.   

To be continued…

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: